top of page

När insida samstämmer med utsida

Vår podd om Autenticitet tog skruv på ett sätt vi inte kunnat ana. Men en ledtråd hade ju kunnat vara om man själv känner starkt för ett ämne, så blir det ofta väldigt bra. hur som helst så har vi fått så många vitt spridda kommentarer och jag vill dela med mig av några av dessa reaktioner.


En tjej sade så här, ungefär; "Att vara helt och hållet autentisk är ju samma sak som att vara helt o-såbar. Det jag visar är sanningen och därför står jag där med brallorna nere och det är som det är. Ingen kan komma och skrapa på ytan och "avslöja mig"; kalla mig för en bluff eller en lögnare.


En annan kvinna tyckte så här, ungefär; "Det sätter en press på en att tala om att vara äkta, sårbar och sann. Hur ska man kunna leva upp till det? "


Samtidigt som vi släppte podden läste jag ett inlägg i en chefstidning som sade ungefär så här; "Att vara autentisk kan vara det sämre rådet du kan få, om du är i början av din karriär och vill klättra och utvecklas." Innebörden i artikeln menade att om du "är den du är" så kan du inför en ny, spännande uppgift, ärlig svara att du faktiskt inte kan, behärskar eller känner dig säker på detta. I en sån situation kommer du mycket längre med hjälp av begreppet "fake it til you make it."


Ytterligare någon dag senare läste jag en post på instagram av en yogini som konstaterade att minst 80% av det vi ser i tjusiga yogainlägg, ju är en ytterlighet; en extremt utmanande position i en ovanlig och utvald miljö. Att bakom denna extrema position ligger många, många, många timmar av "vanlig" träning av hundenpositionen mfl.

Autenticitet är ett ord och ett ämne som berör och det ligger i tiden för så väl privatpersoner som organisationer.


Har du lyssnat på podden och avsnitt nummer två? Den är bra, kan jag lova. Vad tycker du? Hur reagerade du på veckans avsnitt?


/ Anna

81 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page