NU KÖR VI!

Med kraften av ett nytt år känner vi oss oerhört peppade till en riktigt bra start. Det ligger mycket kraft och lurar i starten av ett nytt år. Symboliken är både tydlig och stark i att något tar slut; att en dörr stängs till det som varit, och en annan dör öppnas till något blankt och oskrivet. Ett nytt år kommer med möjligheter att både sluta med något som inte är givande samt börja med något som skulle vara givande.Våra fantastiska celler - som ett litet universum varenda en.


I form holistics modell jobbar vi efter uttrycket "fysiologi först" av den enkla anledningen att om vår fysiologi inte fungerar, så fungerar inte mycket. Alls. Att först se till att optimera sina fysiologiska förutsättningar är både smart och självklart. Titta tex på barn. Eller djur. Eller elit-idrottare. INGEN vettig människa skulle säga att det inte spelar roll med sömn och vila, mat och energi samt rörsele, träning och avvägd aktivitet för dessa? Ändå är vi alla levande varelser bestående av celler. Dessa celler behöver må bra för att vi ska må bra. Så här enkelt är det. Faktiskt. Därför är vi extra peppade på att ta tag i vår fysiologi först nu i år.


Vi vill ge er chansen till en flygande start, genom en utmaning. Vi slänger ut den här och nu, med gedigen erfarenhet av att det funkar. Tidigare års studier har visat att de som antar utmaningen och håller detta "löfte" heligt för sig själva, inte bara lyckas med det de förutsätter sig, utan också för skörda en mängd härliga bieffekter. De har blivit piggare och gladare, fått mer energi, känt en stolthet över sig själva, blivit mer lösningsfukoserade och kreativa och dessutom optimerat förutsättningarna för resten av året.


Är du pepp? Ok,

NU

KÖR

VI!


1. Sömn, villa och återhämtning: Sikta på 7-8 timmars god sömn per natt. Kom i säng i tid och försöka att hitta din sömnhygien. (Lyssna på veckans podd för mer info) BONUSUTMANING: Ta en micropaus varje dag genom att ta en tupplur, meditera eller ägna dig åt mindfulness en stund.


2. Kost och näring: Ät tre mål BRA mat per dag. Sikte tex på den enkla knytnävsmodellen med en knytnäve bra protein, en knytnäve grova, oraffinerade kolhydrater samt en näve grönsaker; grova och färgglada. Tillämpa gärna 80/20-principen genom att göra ditt bästa 80% av tiden och att tillåta dig göra "annat" 20% av tiden och dessutom njuta fullt ut. BONUSUTMANING: Undvik socker (godis, kakor, bullar, glass, läsk, sockrade drycker mm) till vardags.


3. Träning och aktivitet: Samla ihop 30 minuter vardagsmotion varje dag. Det behöver inte vara sammanhängande, men sammanlagt på dagen. Vardagsmotion är sånt som du inte behöver nytt om för att göra, utan sånt som du ändå gör; så som att promenera, dammsuga, kratta, skotta snö, bära hem från affären etc.... Dessutom, träna minst 3x30 minuter på en sådan nivå att du blir svettig och flåsig och trött. BONUSUTMANING: om du vill lite mer och tycker att det passar dig; träna 5-6 ggr per vecka minst 45 minuter per pass. Lite tuffare, lite mer, lite bättre.


Denna utmaning kommer att pågå i SEX VECKOR från och med det datum du sätter igång. Starta gärna så snart du bara kan - varför vänta på att få mer energi och må ännu bättre? Lycka till och hör av dig och berätta hur det går.


/ Anna PT

48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Detox

STYRKETRÄNA

BRA START

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by form holistic