BRA START

Vissa älskar det här med nyårslöften. Andra känner precis tvärtom. Vad tycker och tänker du?Jag för min del älskar KRAFTEN i ett nytt år och känsla av att få vända blad och börja på något nytt. En ny chans; en ren sida att fylla. För min del, tar jag gärna tag i chansen och möjligheten av ett nytt år och även om det inte blir regelrätta "löften" så sätter jag jag intentioner och mål för året som kommer. Jag vill förstås inleda det nya året på ett så bra vis som möjligt, istället för tvärtom.


Under alla de år vi drev träningscenter, såg vi Januarieffekten i våra lokaler. Efter nyår fylldes gymmet och salarna av människor som gick in för träning och hälsa med liv och lust. Det blev trångt på gymmet och kö till platserna i gruppträningssalen. Vissa gnisslade även detta, men vi visste ju - snart har det glesat ur. Efter 3 veckor hade trängseln avtagit och efter sex veckor var antalet regelbundet tränande människor ungefär detsamma som vanligt. Vi har goda intentioner inför ett nytt år, men alla lyckas uppenbarligen inte hålla sina löften eller uppfylla sina mål.


En som infinner sig är ju förstås, vilka är det som lyckas, och vilka inte? Vad är som avgör om man lyckas hitta en ny, givande vana eller om man faller låter till det gamla? Det visar sig, föga förvånande, att de som sätter upp mål eller avger löften, har en större chans att lyckas än andra. Vi vill ge dig en chans att verkligen lyckas uppnå det du drömmer om och önskar. Därför bjuder vi här på en riktigt bra process som vi kallar sexstegsraketen; en metod för att komma fram till vad du vill och vilka drivkrafter du har med dig som motorer i din strävan. Å det varmaste vill jag rekommendera dig att ta dig tid och verkligen tänka till, skriva ner och GÖRA denna. Och ja, det kan kännas lite jobbigt ibland. Precis som att det är jobbigt för kroppen att göra burpees så kan det vara jobbigt för hjärnan att verkligen anstränga sig. MEN - det är värt det.


Här har vi den - sexstegsraketen; för dig som menar allvar med att göra en förändring i ditt liv på något plan:


1. VAD är det du önskar uppnå, ha eller vara? Ett mål som du känner passionerat för och verkligen, helhjärtat vill uppnå. Fundera ordentligt och formulera dig sen i text så precist det går.


2. VARFÖR vill du uppnå detta mål? Att blir klar över VARFÖR man vill något, är den allra bästa och starkaste drivkraften. Om orsaken; ditt VARFÖR inte känns så starkt, kanske du bör omformulera ditt mål eller din önskan.


3. VEM behöver jag vara för att kunna lyckas med det jag vill? Om du tex sätter som mål att komma i en riktigt hälsosam form, så kanske du behöver vara en människa som är beredd att lägga tid och energi på just hälsa samt vara en nyfiken person som är öppen för nya lösningar?


4. HUR ska du göra för att lyckas? Du kommer ha stor nytta av en plan. Ett stort projekt kräver att du bryter ner i det i mindre, mer hanterbara delar, så att det går att hantera på ett bra sätt. Gör en plan!


5. NÄR vill du att ditt mål ska vara uppnått? Ett mål utan deadline, löper stor riks att aldrig ens komma till start. "The road named SOMEDAY leads to a place called NOWHERE."


6. VILKA HINDER kommer du att stöta på och hur kommer du övervinna dessa? Naturligtvis kommer du att stöta på hinder, utmaningar och oförutsedda händelser. Det är ene del av livet. Just därför är flexibilitet en lika viktig ingrediens i framgång, som förmågan att envist hålla sitt fokus på målet.


Det sägs att det finns (minst) två typer av människor; de som bara läser detta och tänker "det där ska jag göra sen." Och så den andra typen som nu; omedelbart tar fram papper och penna och sätter mål för brinnande livet. Vilken tror du kommer att lyckas? Vilken är du?


/ Anna PT
26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Detox

STYRKETRÄNA

NU KÖR VI!

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by form holistic