9 starka tips till bättre mående

Uppdaterad: 10 dec 20191.Kom UT och rör på dig varje dag. Helst i dagsljus, då det stimulerar din naturliga dygnsrytm och borgar därmed för en bättre sömn. 30 minuters vardagsmotion per dag kallas för "den gyllene halvtimmen" och ger dig extra år till livet och extra liv till dina år.


2. Sov. Gärna 8 timmar per natt. Ta gärna små psuset och micropauser under dagen. Det gör dig magiskt gott.


3. Ät regelbundet och bra. Du VET ju egentligen vad som är bra; grönsaker, frukt, proteiner, växtbaserde fetter, vatten och vitaminer/mineraler. Tänk gärna 80/20. Gör det bästa du kan 80 % av tiden. Njut av övriga 20 %.


4. Vi tänker ca 70.000 tankar per dag. Och det är du som väljer. Vilka tankar ger dig BRA känslor; mod och mening? Och vilka tankar ger dig känslor av hopplöshet och uppgivenhet? Stanna upp, observera och notera vilka tankar du tänker från dag till dag och se till att välja.


5. Boosta dina känslor genom att använda dina sinnen. Vilka sinnesupplevelser ger dig bra känslor? Vilken låt ger dig bubblade glada feels? Vilken doft triggar ditt välmående? Vilken typ av beröring ger dig energi? Vad gillar du att titta på? Vad gillar du att smaka på? Använda alla sinnen och din fantasi för att boosta dig till sköna känslor.


6. Använd din kropp och din fysiologi SOM OM du redan uppnått alla dina mål och önskningar i livet. Sträck på dig. Andas djupa, fulla andetag. Släta ut bekymmersrynkorna i pannan och dra på ett stort leende. Kroppen och hjärnan kommunicerar hela tiden. Vilka budskap vill du skicka till dig själv?


7. Var din egen bästa chef och ledare. Det är ju nämligen precis det du är - din egen chef. Hur är en bra chef? Är DU en sån? Lyssna på dig själv och notera vad du hör. Vad behöver du?


8. Umgås. Vi är folkdjur, så att säga, och mår bra av att träffa andra människor. Ta dig tid, även när du inte har tid, för att umgås i stort och smått. Det ger energi och glädje.


9. Ge. Vi människor har det i oss att vilja bidra. Vi vill göra gott för andra och vilka viktigt som det är att vi ser och hör oss själva och bekräftar våra behov och önskningar, lika viktigt är det för oss att få ge och bidra till andra. När du ger, bidrar du till en bättre värld för dig och för andra.185 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Detox

STYRKETRÄNA

NU KÖR VI!

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by form holistic